Celtic si připsal další výhru, rozstřílel Partick Thistle 5:0

Výborné utkání odehráli svěřenci Brendana Rodgerse ve Firhill Parku. Na půdě městského rivala Partick Thistle přesvědčivě zvítězili, prakticky celé utkání měl Celtic převahu a kontroloval dění na hřišti. Trpkost pro domácí podtrhlo i nezaviněné zranění brankáře Tomáše Černého, který musel v poločasu odstoupit ze zápasu. Celtic postrádal v základní sestavě zraněného Dembelého, který v týdnu potvrdil záměr zůstat v Glasgowě, i přes zájem předních evropských klubů.

Celtic do zápasu nenastoupil vůbec špatně a již ve třetí minutě pálil Forrest, Černý se blýskl prvním zákrokem. V páté minutě pak pálil i Gamboa, ale minul. Podruhé musel ukázat své umění domácí brankář Černý v 10. minutě, když vychytal Robertse. Tlak Celticu nakonec vyvrcholil faulem soupeře a Leigh Griffiths z nařízené penalty nezaváhal. V ten moment hosté zlomili prokletí domácí branky. Ve 24. minutě se sice ještě Rogic neprosadil, o dvě minuty později se ale krásnou individuální akcí dostal přes obránce Griffiths a jeho centr před branku usměrnil ve skluzu Tom Rogic. Právě po kontaktu s autorem branky se zranil gólman Černý.

O tři minuty později však vychytal McGregora, ve 37. minutě i Griffithse. Černého protějšek Craig Gordon se zapojil do hry poprvé až v 38. minutě, jenže ojedinělou střelbu domácích, když pálil Lindsay, pokryl. A tak přišel třetí zářez hostů. Do zakončení se dostal Patrick Roberts, jehož krásná střela zapadla do šibenice domácí branky.

Do druhé půle naskočil místo Černého náhradní brankář Mark Ridgers. Dlouhé minuty se pak domácí úspěšně bránili, a protože ani Celtic neměl žádné problémy s ofenzívou soupeře, začaly se dít zajímavé momenty až po 60. minutě zápasu. McGregor však nezakončil přesně, následně stáhl Rodgers Boyatu i Griffithse, za které naskočili do hry Touré a Sinclair. Právě Scott Sinclair byl dalším hráčem, kdo byl blízko změně stavu. V 73. minutě však Ridgerse nepřekonal. To se nepodařilo ani Rogicovi, avšak v 82. minutě Celtic opět skóroval. Přímo pod břevno napálil míč Callum McGregor. Ridgers pak ještě vychytal Rogice, aby o chvilku později inkasoval pátý gól hostů. Po chybě v defenzívě trestal domácí celek svou druhou trefou v utkání Patrick Roberts.

Celtic uhrál další vítězství a na kontě tak má neuvěřitelných 103 bodů, se skóre 104:79.

Góly: 41. a 84. Robets, 18. Griffiths (penalta), 26. Rogic, 82. McGregor. Bez karet. Rozhodčí: Andrew Dallas. Diváci: 7847 diváků na Firrhill stadium.

Začít konverzaci

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.