Rogic: Nejlepší pocit v mém fotbalovém životě

Jak do zdi bušili hráči Celticu v druhém poločasu finálového utkání FA Cupu. V obrovských šancích pohořeli Griffiths i Sinclair, a když už se zdálo, že drama sobotního deštivého odpoledne v Hampden Parku napíše další kapitolu v podobě prodloužení, vzal osud na své kopačky Tom Rogic. Muž, který v první půli střídal zraněného Tierneyho. Symbolicky se tak v posledním utkání skvostné sezóny prokázala dobrá ruka Brendana Rodgerse. „Nejlepší pocit, co jsem ve fotbale kdy zažil,“ vracel se k vítězné trefě pár minut po zápasu Rogic.

V Austrálii byla zrovna půlnoc, když se na sociálních sítích začaly kupit příspěvky fanoušků dokumentující skupinky příznivců Bhoys, které u protinožců sledovaly finále skotského FA Cupu. A byl to právě jejich krajan Tom Rogic, kdo trefil Celticu čtvrtý treble v historii klubu. „Těžko se hledají slova. Ale je to nejlepší pocit, co jsem ve fotbale kdy zažil. Absolutně bez diskusí. Stalo se to tak rychle a bylo to tak skvělý,“ rozplýval se po utkání Tom Rogic.

„O těchto věcech sníte. Dát gól v poslední minutě, zajistit tím svému týmu treble, ještě v takové atmosféře.“ Celtic se přitom k vítězství protlačil těžkou cestou. A měl proti Aberdeenu opravdu co dělat. „V první polovině zápasu jsme možná nehráli tak dobře, jenže ve druhé půli, to jsme měli šanci za šancí. Ukázali jsme naši kvalitu,“ konstatoval Rogic. Po zápase byly v jeho hlase znát obrovské emoce, ve kterých se míchala eufórie s radostí, únavou i nostalgií. „Pracovali jsme tvrdě celou sezónu, fanoušci to ví. Chtěli jsme treble, máme ho. To, že jsme zůstali neporažení, to je něco fantastického. Těžko se tohle všechno popisuje.“

Dlouhá sezóna přitom měla různé zlomové momenty. Celtic se musel poprat s účastí na několika frontách, kdy dlouho kloubil domácí boje s účastí v Lize mistrů. Zvládl to. „Že jsme udrželi výkonnost po celou sezónu, to prakticky jen potvrzuje, jak kvalitně jsme byli připraveni a jaké výkony jsme podávali. Makali jsme tvrdě od prvního dne v sezóně až po dnešní zápas. Všichni si zaslouží obrovskou úctu, hráči, manažer, zaměstnanci klubu, každý, kdo se o nás staral, všichni jsme se na tomto skvělém výsledku podíleli,“ uzavřel Rogic.

Začít konverzaci

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.