Napierové první gól v seniorkách = výhra 4:0

Sedmé utkání aktuálního ročníku skotské Women Premier League přivedlo do areálu v Kilbride celek Hamiltonu. Accies jsou v tabulce na chvostu, a tak do zápasu vstupovaly jako favoritky hráčky v zelenobílých dresech. Ghirls nakonec vyhrály zápas relativně hladce 4:0, soupeřky však přehrály hlavně v druhé půli. Úvod zápasu totiž patřil fotbalistkám Hamiltonu, které v první desetiminutovce měly více ze hry, střelbu však směrovaly mimo tyče.

Podobně si vedla na druhé straně Montgomeryová. Ve 13. minutě zahrávala přímý kop Richardsová a následně dobrou ránu vyslala Crillyová, skóre se ještě neměnilo. O šest minut později dokonce Rossová trefila břevno.

A tak se Ghirls dočkaly ve 33. minutě. Kirsty Howatová využila centru od Ewensové a poslala balón do pravého horního rohu branky Hamiltonu. O chvíli později stejná hráčka přestřelila branku a když se o tři minuty na to vyfaulovala hostující Paytonová, která dostala červenou kartu, měl Celtic otevřenou cestu k vítězství.

To ale začalo nabírat reálné obrysy až po změně stran. Hlavně tlak v úvodu poločasu volal po navýšení skóre, ale Napierová ještě mířila mimo, Raffertyová poslala míč těsně vedle tyče. V 59. minutě mohla skórovat opět Howatová, ale přestřelila. O tři minuty později mohly hráčky soupeře vyrovnat, ale ani ony ve velké šanci nenašly klid a míč poslaly nad branku.

Po dalším tlaku domácích se v 66. minutě prosadila Ruesha Littlejohnová, která tak přidala potřebný klid na kopačky svým spoluhráčkám. A o pět minut později přišla chvíle pro Jamie-Lee Napierovou. Ta napálila balón a mládežnická reprezentantka dala svou premiérovou branku v seniorských soutěžích. Skóre na konečných 4:0 uzavřela druhou trefou v utkání Ruesha Littlejohnová.

Hráčkou utkání byla vyhlášena Jamie-Lee Napierová, do utkání naskočily i obě zámořské posily, Jackie Poucelová a Darcy McFarlaneová. Další utkání odehrají Ghirls 4. června v Aberdeenu.

 

Začít konverzaci

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.