PŘESTUPY: Celtic lanaří aberdeenského Johna Hayese

Brendan Rodgers nastínil, že chce udržet klub v evropských pohárech sezóny 2017/2018 až do druhé části, tedy té jarní. Po návratu Patricka Robertse do Manchesteru se začíná také ohlížet po posilách, ačkoliv se to nezdá, kvalifikační boje o účast v základních skupinách Ligy mistrů začnou co nevidět. V hledáčku Bhoys se ocitl útočník Aberdeenu Jonny HAYES, stejně tak i ofenzivní záložník Middlesborough Viktor FISCHER.

JONNY HAYES

Celtic by rád dotáhl příchod Hayese již před nedělním reprezentačním utkáním v Dublinu, kdy se v přátelském zápase střetne Irsko s Uruguayí. Irský reprezentant sice pochází z Dublinu, ale v mládežnických kategoriích působil v Readingu, zahrál si i za Leicester City, v letech 2009 až 2012 pak oblékal dres skotského Invernessu.

Poté přestoupil do Aberdeenu, kde strávil vydařených pět sezón. V té právě skončené nasbíral 10 ligových branek a patřil k oporám celku, který skončil druhý v lize a dobyl dvě pohárové finálové účasti.

Součástí případného přestupu by mohla být i práva na Ryana Christieho, který pro změnu letos hostoval z Celticu v Aberdeenu a o kterého má druhý celek skotské Premiership zájem.

ViKtor Fischer

Fischer je dvaadvacetiletý ofenzivní záložník anglického Middlesborough, v minulosti působil v Ajaxu, kam přestoupil již v mládežnickém věku z rodného Dánska. Prošel všemi mládežnickými reprezentačními výběry a za seniorský dánský tým má na kontě 15 zápasů s bilancí tří branek. V roce 2012 byl vyhlášen talentem roku v Dánsku, v následující sezóně získal stejné ocenění i v organizaci Ajaxu.

Foto: stv.tv (1x) a 90min (1x)

2 komentářů

Připojit se ke konverzaci

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.