Ghirls smetly Aberdeen, nasázely mu sedm kulí

Ofenzivní koncert nabídly fotbalistky Celticu na půdě Aberdeenu. Zatímco poslední vzájemný souboj mužských kolegů obou klubů přinesl ve finále FA Cupu dramatickou podívanou až do 92. minuty, kdy trefil treble Tom Rogic, tak v ženské lize vyhrály Ghirls vzájemný duel s posledním týmem tabulky způsobem „start – cíl“.  Dvěma góly se blýskly Kirsty Howatová a Suzanne Mulveyová, v závěru nakonec skóre narostlo na zcela suverénních 7:0.

Už od úvodních minut měl Celtic na hřišti převahu, zužitkovat ji hráčky hostujícího celku dokázaly v 10. minutě. Přitom předtím spálily své šance Howatová i Raffertyová, která odehrála skvělý zápas. V osmé minutě byla blízko vedoucí trefě i Rossová, ale nakonec otevřela skóre až zkušená Ruesha Littlejohnová. Za sedm minut už se skóre měnilo znovu a po trefě Suzanne Mulveyová se zdálo, že v lize se trápící Aberdeen ani tentokrát díru do světa neudělá.

Hráčky Dons nedávno prohrály na půdě Celticu 1:6 a po úvodním poločasu tohoto zápasu se zdálo, že tenhle výsledek bude překonán. Totiž Cunninghamová pokryla ve 22. minutě ojedinělou šanci soupeřek a pak se znovu vrhly do útoku její spoluhráčky. Crillyová a Mulveyová ještě sice skóre neposunuly, ale ve 35. minutě se do zakončení dostala Kirsty Howatová, jejiž dalekonosná rána skončila v šibenici aberdeenské branky. O tři minuty později přidala Kirsty Howatová další zásah, když zužitkovala výbornou přihrávku od Littlejohnové. Do šaten se tak šlo za stavu 4:0 pro Celtic, který byl v úvodní půli jednoznačně lepším týmem.

A nejinak tomu bylo i v druhé polovině zápasu. V 53. minutě rozehrávala rohový kop Raffertyová a výborně se do zakončení protlačila Clarková, Aberdeen tentokrát ustál těžké chvíle. Dlouhých 17 minut odolávaly domácí v druhé půli tlaku glasgowského celku, až přišla další rozehrávka Raffertyová a americká posila Jaclyn Poucelová hlavou zvýšila náskok. O pět minut později, v 67. minutě, vzdala hold vítězům PMEZ z roku 1967 Suzanne Mulveyová, po další nahrávce výborné Raffertyové.

V další šanci mohla přidat sedmý gól Crillyová, ale neuspěla. Přesto se Ghirls dočkaly, to když už pomalu diváci i hráčky vyhlížely konec zápasu. V 84. minutě tentokrát servírovala Raffertyová míč pro Nat Rossovou, která určila konečný výsledek zápasu.

Celtic po jednoznačné výhře 4:0 s Hamiltonem přidal další suverénní vítězství, tentokrát tedy 7:0 v Aberdeenu. Teď čeká na Ghirls pauza a pak velmi těžký duel proti městským rivalkám z Glasgow City, které vedou ligu a zatím ztratily body pouze v jediném utkání. V něm remizovaly právě s hráčkami Celticu.

Začít konverzaci

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.