Nová tvář v týmu: JONNY HAYES

Dlouhodobé prognózy a předpovědi jsou naplněny. Celtic posiluje na novou sezónu a z Aberdeenu přichází irský reprezentant a odchovanec anglického Readingu, Jonathan HAYES. Výbušný forvard měřící pouhých 168 centimetrů strávil v Aberdeenu pět let, vloni byl hlavní oporou celku, který skončil druhý v lize a prohrál v obou pohárových finále. Hayes se upsal na Celtic Parku na tři následující sezóny.

Rodák z Dublinu nakoukl do velkého fotbalu v Readingu, kde působil v mládežnických týmech, avšak marně čekal na šanci v hlavním mužstvu, místo toho putoval po různých zápůjčkách. V roce 2006 se tak objevil ve Forest Green Rovers, tehdy hrající Conference National, pátou ligu v Anglii. Další cesta směřovala opět na hostování do Milton Keynes Dons, poté už následovalo angažmá v Leicesteru.

Zde však také spíše čekal na šanci, během dvou sezón nastoupil jen do devíti zápasů. Větší zátěž nepřinesla ani další hostování, ať v Northamptonu, tak v Cheltenhamu. Až přesun do Skotska znamenal pravidelný pobyt na trávníku. Za Inverness odehrál 85 zápasů během tří sezón, nastřílel 23 branek. Stejný počet gólů pak zaznamenal během zmiňovaného působení v Aberdeenu.

V sezóně 2013/14 získal cenu pro nejkrásnější gól sezóny. Teď bude bojovat o místo v sestavě mistra Skotska.

Začít konverzaci

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.