Celtic byl v Edenu lepší, ale gólu se diváci nedočkali

S velkým napětím očekávala česká komunita fanoušků Bhoys přátelský duel mezi Slávií a Celticem, během kterého mělo dojít k uctění legendárního Dědka, Johna Williama Maddena. Nakonec do Prahy dorazila početná skupina příznivců Hoops nejen ze všech koutů ČR, ale i ze Slovenska, Rumunska, Německa, Skotska i z dalších zemí. A v Edenu zanechali příznivci dobrý dojem.

Stejně jako Rodgersova parta na trávníku. Celtic byl v utkání lepším týmem, měl více ze hry a Slávii zřídka pouštěl do kombinace. Branky se však příznivci nedočkali, oba týmy uhrály remízu 0:0.

Již ve čtvrté minutě to byl Lustig, kdo střílel po akci McGregora, ale Laštůvka střelu pokryl. O chvíli později zahrozil i Rogic a skotský mistr zatlačil v úvodu domácí celek do defenzívy. Na úvodní akce navázal i Griffiths, po 25 minutách zápasu pak opět hrozil aktivní Rogic, po kombinaci s Forrestem. Míč skončil v boční síti. Postupem času ale pražský celek také otevíral vrátka a začínal hrozit, do té doby Gordon vstoupil do hry maximálně po zpětných přihrávkách spoluhráčů.

V závěru první půle hrozili Mingazov a Frydrych, Celtic odolal. Do druhého poločasu nastoupil místo Boyaty, který doplatil na místy přehnaně a hlavně zbytečně tvrdou hru pražského celku, novic v kádru, Jonny Hayes. A Celtic znovu vládl hře. Dobrou akci rozehrál Rogic s Griffithsem, do koncovky se dostal Scotty Sinclair, ale jeho rána skončila mimo branku. V 57. minutě dostal hostující sektor do varu McGregor, který dosloval protančil přes tři hráče soupeře, v koncovce ale bohužel opět minul.

V 62. minutě se k přímému kopu postavil Griffiths, na své dvě slavné trefy proti Anglii z kvalifikačního zápasu světového šampionátu ale tentokrát nenavázal. Míč zamířil nad Laštůvkovu branku. Rodgers pak stáhl trio Šimunovič – Sinclair – Griffiths a na posledních přibližně 30 minut poslal do hry Sviatchenka, Armstronga a Dembelého. V 72. minutě ještě zahrozil po levé straně McGregor, ale o míč přišel a vzápětí opustil hru i on, když jej na hřišti vystřídal Bitton.

Své šance v zápase měl i pražský klub, ale do dvou větších příležitostí nevložil dostatek přesnosti. Tečku za zápasem udělal ještě Bittonův přímák, s ním si Sešívaní poradili a duel tak v Edenu skončil bezbrankovou remízou 0:0, tedy stejným výsledkem, jakým před 50 lety skončilo slavné semifinále PMEZ mezi Duklou a Bhoys.

Statistiky
SK Slavia Praha – Celtic Glasgow 0:0
Sestava Celticu:
Gordon – Lustig, Šimunovič (64. Sviatchenko), Boyata (46. Hayes), Tierney – McGregor (78. Bitton), Brown – Rogic, Forrest, Sinclair (64. Armstrong) – Griffiths (64. Dembelé).

Začít konverzaci

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.