Celtic poslal devítigólový pozdrav do Belfastu, rozmetal Shamrock Rovers

Impozantní vítězství 9:0 vybojoval Celtic na půdě Shamrocku Rovers v generálce na předkolo Ligy mistrů. Soupeře Mladé Boleslavi v Evropské lize Bhoys nijak nešetřili a nakonec mu v ostrém tempu nastříleli devět branek. Dvakrát se gólově prosadili Stuart Armstrong a Scott Sinclair, do hry se dostal také náhradní gólman Dorus De Vries i dublinský rodák Jonny Hayes, který nakonec v rodném městě vstřelil svůj první gól v dresu skotského mistra.Brendan Rodgers po zranění Boyaty řeší situaci v obraně dvojicí Sviatchenko – Šimunovič a nutno dodat, že na půdě irského celku se tohle duo moc nenadřelo. Naopak již v desáté minutě otevřel skóre zápas Mikael Lustig, který dostal od Forresta přihrávku do vápna a ránou na bližší tyč prostřelil brankáře Horgana. Ve 23. minutě to byl Dembelé, kdo rozjel akci z levé strany. Jeho průnik do vápna sice obránci domácího celku odvrátili, ale jen k noze Stuarta Armstronga, který pohotově umístil míč k tyč – 0:2!

Akci na jeden dotek předvedli hosté ve 28. minutě, od rozběhnutého Forresta se míč přes Rogice a Sinclaira dostal balón na Tierneyho nohu a obránce Celticu servíroval přesnou přihrávku před malé vápno. Pro Moussu Dembelého nebyl nejmenší problém uklidit ránu do branky, načež do běla rozhněvaný brankář Horgan sepsul obránce Linthorsta jak malého kluka. S chutí hrající Celtic přidal ve 41. minutě další trefu, znovu z levé strany přihrával Tierney, tentokrát neměl problém skórovat Scott Sinclair.

Po změně stran se na další góly čekalo déle než čtvrt hodiny, hned vzápětí, v 61. minutě, však po Rogicově akci získal míč James Forrest, který střelou o pravou tyč Horganovy branky zvýšil již na 5:0! O jasné převaze hostů a již jakési rezignaci irského soupeře vypovídá akce ze 66. minuty, kdy rozběhnutý Scott Sinclair dostal za obranu dlouhý pas od Šimunoviče, obhodil si brankáře Horgana vyběhnutého až před šestnáctku, a pohodlně do prázdné branky zvýšil na 6:0.

Právě Sinclair rozjel o chvíli později další akci, na jejímž konci byla souhra Rogice se Stuartem Armstrongem. Po narážečce obou hráčů druhý jmenovaný uklidil míč do sítě a Celtic vedl v generálce na soutěžní duel v Lize mistrů již 7:0. Drtivou porážku domácího celku pak dokonali Jonny Hayes, který zakončil technickou přihrávku od Sinclaira střelou z vápna, a Tom Rogic. I on dostal od Sinclaira pas do vápna, ale oproti Hayesovi zakončoval hlavou a trefil přesně k tyči.

Celtic tak v Dublinu rozehnal případné rozpaky ze zatím nikterak oslnivé koncovky týmu v dosavadním průběhu přípravy. Na Tallaght Stadium nasázel do sítě Shamrocku Rovers devět branek a zatímco Brendan Rodgers může být před úvodním duelem předkola Ligy mistrů, který se bude konat v Belfastu, spokojen, domácí před soubojem s Mladou Boleslaví budou mít o čem přemýšlet.

Jeden komentář

Připojit se ke konverzaci

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.