Záložní hráči doplnění o juniory podlehli Lyonu vysoko 0:4

Hodně atypickou sestavu nominoval na přípravný duel s Lyonem manažer Brendan Rodgers. Není se čemu divit, do původně plánovaného plného nasazení zasáhla změna v termínu utkání předkola Ligy mistrů, kdy se duel s Linfieldem přesunul na předvečer přípravy s francouzským klubem. Na druhou stranu měli fanoušci Celticu šanci poprvé v akci vidět i nové posily klubu – záložníky Kundaie Benyua a Oliviera Ntchama. Na hřišti se pak objevil například i šestnáctiletý talent Kerr Mcinroy. Vítězství francouzského celku se zrodilo až ve druhé polovině duelu.

V té první byl totiž lepším týmem Celtic, a to chvílemi docela výrazně. Již v šesté minutě nebezpečně pálil Bitton, jehož přímý kop skončil těsně vedle tyčky na boční síti. Ve dvanácté minutě zahrozili i hosté, jenže do defenzívy se vrátil novic v zelenobílém dresu Ntcham a ve vápně na poslední chvíli zakročil. O tři minuty později již De Vries musel zasahovat, ale udržel čisté konto.

Obrovské šance měl Celtic v 19. minutě, kdy se do vápna vřítil McGregor, jeho centr se snažil zakončit do sítě Dembelé, ale neuspěl. A z dorážky se neprosadil ani Benyu. Ve 28. minutě vystřelil i Ntcham, jeho rána ale skončila pouze v náruči brankáře Lyonu Lopese. Ve 36. minutě zaspala obrana Lyonu při dlouhém nákopu na Izaguirra, ofsajdová past sklapla naprázdno a zadák Celticu tak postupoval po levé straně vpřed. Finální přihrávka do vápna však byla sražena a šance zmařena.

V závěru poločasu nejprve pálil zpoza vápna hostující Memphis, De Vries si s jeho pokusem hravě poradil. A pak domácí spálili stoprocentní šanci, největší v zápase. Odražený míč se snažil napálit Dembelé, trefil však pouze bránícího hráče. O to lepší pokus vyslal vzápětí debutant Ntcham, který převzal odražený míč, posunul si jej do středu a jeho bomba pořádně protáhla Lopese! Brankář Lyonu vyrazil míč jen k McGregorovi, ten ho sice uklidil do sítě, ale těžil z ofsajdového postavení. Gól neplatil a po hříchu to byla poslední gólová šance Celticu v zápase.

Druhý poločas totiž nabídl zcela opačný obrázek hry než ten první. Aktivnější byl francouzský tým, který se hlavně dočkal i branek. To již mezi tyčemi stál talentovaný reprezentant Conor Hazard. A v 52. minutě sice vystřihl parádní zákrok proti pokusu Traorého, navíc tváří v tvář, jenže z dorážky se snadno prosadil Cornet a hosté vedli.

O devět minut později pak setřásl Hilla hostující Myziane Maolida, galantně se pak prosmýkl mezi Hayesem a Bittonem, aby ránou na přední tyč nedal šanci Hazardovi a proměnil svou nádhernou akci. Rodgers poté stáhl ze zápasu trio Ntcham, Kouassi a Ajer, který v obraně předvedl jistý a spolehlivý výkon. Do hry se dostali mladíci, Sam Wardrop, Liam Henderson a Jamie McCart. Vzápětí se do šance hnal Benyu, který vypíchl míč z kombinace Lyonu, finální přihrávka na Hendersona však cíl nenašla.

Rodgers poté provedl další trio změn, tentokrát stáhl ryze ofenzivní hráče – Benyua, Hayese i Dembelého, které nahradili Aitchinson, Miller i zmiňovaný šestnáctiletý Mcinroy. Omlazený tým pak měl často problémy proti kvalitnímu soupeři bránit ofenzivní výpady. V 78. minutě se neohroženě vrhl do vápna Gouiri, ačkoliv pak upadl, uklidil míč do sítě jeho spoluhráč Nabil Fekir. Místo Hilla se pak do hry dostal i Regan Hendry, v 87. minutě pečetil nepříznivý stav Gouiri, který se opět prosadil mezi třemi hráči a poté rychlou ránou po zemi podstřelil Hazarda.

Celtic v nestandardní sestavě s využitím hráčů ze střídačky i z juniorky prohrál s Lyonem 0:4. Již ve středu pak čeká na Bhoys odveta předkola Ligy mistrů, doma s Linfieldem.

Začít konverzaci

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.