Skvělý vstup do ligy, Celtic smetl Hearts 4:1

Úvodní zápas sezóny v rámci skotské nejvyšší soutěže svedl dohromady mistrovský Celtic a Heart of Midlothians. Favoritem byli samozřejmě domácí hráči, kteří zároveň ozdobili duel na Celtic Parku oslavou loňského titulu a spanilé jízdy ligou. A od úvodních minut hráči v zelenobílých dresech ovládali dění na trávníku.

Již ve čtvrté minutě vtrhl do vápna McGregor, ale vybojoval jen roh. Z něj však Griffiths posadil parádní balón na hlavu nehlídaného Bittona, který na zadní tyči těsně minul branku edinburghského celku. Ve dvanácté minutě zahrozili hosté, po kombinaci před vápnem vyslali i střelu, kterou však Gordon s přehledem kryl.

Další zajímavý moment ze strany hostů přišel v 17. minutě, kdy si Lafferty vyskočil na dlouhý centr, ve výskoku sundal k zemi Šimunoviče, ale zakončit přesně nedokázal. Dlouhé minuty pak domácí drželi míč a diktovali tempo zápasu. Ve 23. minutě svůj tlak využili ke gólovým šancím, Griffiths se procpal do vápna z levé strany, nakonec vypálil a brankář Hamilton jen vyrazil k McGregorovi! Jeho dorážku stačila obrana hostů vyrazit na roh.

Následně Šimunovič ostře sestřelil Berru, o chvíli později rozjel rychlý útok Sinclair. Ten poslal pas za obranu, u míče byl jako první Griffiths, jeho bomba však mířila mimo tyče. Další útok hostů zastavil Brown, který přišlápl nohu Djoumovi. Byla z toho první žlutá karta sezóny. Ten úvodní gól přišel o chvíli později. Bitton poslal nádhernou přihrávku za obranu, rozběhnutého LEIGHE GRIFFITHSE ještě Hamilton vychytal, na dorážku už nestačil.

tři góly a cesta na první místo

Žlutou kartu pak vyfasoval hostující Lafferty, od začátku zápasu hodně impulsivně a emotivně hrající bývalý člen Rangers FC. Definitivní rozhodnutí přinesl pak druhý poločas. V 51. minutě zahrával Griffiths rohový kop, míč propadl vápnem po chybě zadáka hostů Hughese až k Sinclairovi a SCOTT SINCLAIR neměl těžkou práci dorazit opuštěný balón k tyči Hamiltonovy branky – 2:0! V 63. minutě zaspala obrana hostů znovu. Brown předal rychlý míč McGregorovi, který včas obelstil ofsajdovou past. A centr z kraje šestnáctky našel přesně hlavu, kterou LEIGH GRIFFITHS zvýšil již na 3:0.

V 73. minutě vystřihl bleskový útok Scott Sinclair, s míčem na noze se přiřítil k vápně, předal mezi bránícími hráči lehce vpravo a CALLUM MCGREGOR propálil bezmocného Hamiltona. Tvrdá bomba pod břevno znamenala luxusní náskok 4:0. V závěru utkání se pak dočkali i hosté, rychlý kontr po pravé straně zužitkoval střídající Portugalec ESMAEL GONCALVES, který propálil Gordona ranou na přední tyč. Brankář Celticu inkasoval poprvé v soutěžním utkání v sezóně 2017/2018.

Bhoys vstoupili do bojů o sedmý titul v řadě vítězně a hned se po výhře 4:1 usadili na čele tabulky.

Začít konverzaci

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.