Čistá práce, Celtic smetl Kilmarnock 5:0

Bez nejmenších komplikací zvládl Celtic vstup do Ligového poháru 2017/2018. Konkurenta z nejvyšší soutěže, Kilmarnock FC, přejel hladce 5:0, již po půl hodině hry byli Bhoys ve vedení 3:0. Duel pak vyšperkoval nádhernou brankou na 4:0 Kieran Tierney, který bombou ze čtyřiceti metrů vymetl šibenici. Netrpělivě pak budou fanoušci čekat na zprávy o zdravotním stavu Eboue Kouassiho, který zápas nedohrál kvůli zranění.

drtivý vstup do zápasu

Celtic vstoupil do utkání nažhavený vítězstvím s Hearts v úvodním ligovém kole a Kilmarnock po půl hodině litoval losu, který mu silného soupeře přidělil. Již ve čtrnácté minutě byl totiž ve vápně faulovaný Griffiths a sám Leigh Griffiths trefil přesně k tyči. Bhoys i nadále pokračovali v převaze, Rogic těsně minul, ve dvacáté minutě pak Benyu vybojoval již čtvrtý roh pro Celtic. A z něj poslal Griffiths míč přímo na hlavu Anthonyho Ralstona, který propálil brankáře a vstřelil svůj první gól za A-tým Celticu – 2:0!

Našlápnutý domácí tým zcela ovládal dění na hřišti a ve 29. minutě, po několika neproměněných šancích, zvýšil na 3:0 Leigh Griffiths. Nádhernou přihrávku za obranu mu poslal Kieran Tierney a Griffiths lehce poslal míč do sítě. Ve 34. minutě pak brankář zabránil hattricku útočníka Celticu, poté došlo ke zranění Kouassiho, místo kterého vyběhl na hřiště Ntcham.

tierneyho paráda

V závěru poločasu ještě pálil Benyu, ale skóre se měnilo až po změně stran. V 50. minutě mohl skórovat Armstrong, ovšem proti byl MacDonald. O tři minuty později to Armstrong po rychlém průniku zleva zkusil znovu, ale minul branku. Další šance pak zahodili Rogic, znovu Armstrong a po Griffithsově centru od rohového praporku i Ajer. Sám Griffiths pak šel odpočívat ze hřiště dolů, nahradil jej James Forrest a i on byl proti zuřivě se bránícímu soupeři vidět.

Nádherný moment ale přinesla 65. minuta. Na půlící čáře převzal míč Kieran Tierney, popoběhl do volného prostoru a z nějakých čtyřiceti metrů poslal nechytatelnou bombu přímo do šibenice – 4:0! Kapitán Celticu si tak řekl o nominaci na gól roku.

hra kočky s myší

Celtic poté doslova ničil soupeře, na hřišti si dělal, co chtěl. A hosté se často jen zoufale bránili, spíše přihlíželi, jak Bhoys zahazují své šance. Jednu ale Celtic ještě využil, když Ralston poslal milimetrový pas na zadní tyč a Stuart Armstrong jen lehce doklepl míč do branky. Další šance měli Rogic, Forrest, Armstrong a znovu Rogic, gól však již Bhoys nepřidali.

Jasná výhra 5:0 však znamená suverénní postup do čtvrtfinále Ligového poháru, kam doprovodní obhájce trofeje ještě týmy Hibernianu Edinburgh (5:0 doma proti Ayr United), Livingstonu FC (2:1 po prodloužení na hřišti Falkirku) a Particku Thistle Glasgow (3:0 na půdě St Johnstone).

Začít konverzaci

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.