Ntcham trefil tři body proti Partick Thistle Glasgow

I ve druhém utkání nejvyšší skotské fotbalové soutěže Celtic nezaváhal, byť v souboji s městským rivalem Partick Thistle to nebyla taková jízda jako proti Hearts. Nakonec o vítězství Bhoys rozhodl jediný gól, který vstřelil ve 25. minutě Olivier Ntcham. Domácí se sice po většinu zápasu ještě bránili, v závěru se však dožadovali odpískání pokutového kopu po hraničním zákroku Nira Bittona ve vápně. Hra však pokračovala a Celtic si tak i ve druhém kole připsal plný počet bodů.

Hosté vstoupili do zápasu bez zraněné trojice Boyata – Sviatchenko – Dembelé, pouze na střídačce pak zůstal i Leigh Griffiths. Místo na hrotu zastal James Forrest. V brance domácího týmu nechyběl český gólman Tomáš Černý, na střídačce pak zůstal bývalý hráč Českých Budějovic, Slávie, Liberce či Bohemians Milan Nitrianský.

ÚVODNÍ TLAK ZAVRŠENÝ GÓLEM

Celtic vstoupil do zápasu dle očekávání, tedy z pozice favorita byl aktivnější a dostával se do tlaku. Jenže v úvodních minutách těžko hledal cesty do koncovky, až v 11. minutě Ntcham protlačil míč k Forrestovi. Jeho však dobrým zákrokem vychytal Černý. O dvě minuty později už aktivní Ntcham zkoušel střílet sám, ale z větší vzdálenosti minul branku.

Domácí zahrozili poprvé až ve 21. minutě, ale Šimunovič odklidil pas do vápna. Na druhé straně pak po faulu na Sinclaira pálil z přímého kopu Bitton, Černý se vytáhl výborným zákrokem. Po následném rohovém kopu však již Celtic udeřil. Domácí odvrátili míč pouze k Ntchamovi, jehož lehce tečovaná střela propadla do branky. Černý sice signalizoval ofsajd, jenže domácí nestihli sehrát ofsajdovou past přesně.

Ve 31. minutě zase Tierney centroval do vápna, ale Partick Thistle míč odvrátil. O chvíli později měl velkou šanci Scott Brown, ale těsně minul. Černý si v první půli na nedostatek práce stěžovat nemohl, ještě ve 38. minutě musel na zem po Hayesově ráně, ve 45. minutě Tierney nacentroval na Sinclaira, i jeho hlavičku však český brankář pokryl.

DRAMA S DOBRÝM KONCEM

Druhý poločas ale již nebyl tak jednostranný jako ten první a ve 47. minutě pálil Doolan, jeho hlavička však skončila v rukavicích Craiga Gordona. A v 53. minutě to byl opět Doolan, kdo hlavičkoval, ale těsně mimo. Na druhé straně si na Sinclairův roh naběhl Lustig, hlavou však minul. Po 62. minutách hry Rodgers stáhl ze zápasu dvojici McGregor – Hayes a do hry pustil silné duo Rogic – Griffiths. O pět minut později tito dva již zahrozili, Rogicova střela byla sražena na roh. Ten doplachtil na Šimunovičovu hlavu, zadák Celticu však minul.

Tentýž hráč pak neuspěl ještě jednou, když v 72. minutě poslal tečovanou střelu mimo tyče. V 80. minutě mohl uklidnit velké množství příznivců Celticu Tom Rogic, ale australský střelec znovu minul. Největší drama se odehrálo již v nastavení, kdy Celtic zaváhal v defenzívě a Gordon nepokryl míč, který mu Bitton přenechával. Došlo tak ke kontaktu zadáka se soupeřem. Penalta se však nepískala a Celtic tak vyhrál na Firhill Stadium 1:0.

Do čela ligy st johnstone

Hned čtyři týmy mají po dvou odehraných kolech plný počet bodů. Jedním z nich je i St Johnstone, který navíc po vysoké výhře 4:1 s Motherwellem, který v zápase dohrával bez vyloučeného tria Carson, McHugh a Dunne, vede soutěž. Má sice stejný rozdíl skóre jako druhý Celtic, ale více nastřílených branek. Šest bodů má na kontě i nováček Hibernian Edinburgh, který šokoval Ibrox Park.

Bývalý manažer Celticu Neil Lennon dovedl tým k výhře 3:2 nad Rangers, utkání odehráli i Anthony Stokes a Efe Ambrose. Domácí sice vedli, pak ale hosté třemi góly otočili, navíc jeden z nich byl i vlastní v podání Cardosa. Gól Taverniera na 2:3 přišel v 81. minutě již pozdě. Rangers ztratili první body, Hibernian je v tabulce třetí. Místo za ním je Aberdeen, který vyhrál 2:1 na půdě Ross County. V zápase Kilmarnocku s Hearts se radovali po výhře 1:0 hosté. Celkem padlo ve 2. kole soutěže hned šest červených karet.

 

Začít konverzaci

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.