Hráčem utkání Rogic, skvělí Miller a Ajer

Celtic má za sebou další ligové utkání a proti Kilmarnocku podali svěřenci Brendana Rodgerse jistý výkon, po kterém berou tři body za vítězství 2:0. Rozpaky způsobila maximálně poslední čtvrthodinka, kdy nepřesností a laxního přístupu v některých soubojích využívali domácí hráči k nebezpečným útokům. Celtic ale neinkasoval a po trefách Forresta a McGregora vyhrál. Nabízíme naše mírně subjektivní hodnocení výkonu jednotlivých hráčů.

Hráči jsou hodnoceni na stupnici 1 až 10, kde 1 je nejslabší výkon, 10 pak nejlepší. Do hodnocení není zahrnut výkon Mikaela Lustiga, který odehrál jen posledních 12 minut.

CRAIG GORDON (6,5 Z 10)

Jednička týmu dostala opět přednost před De Vriesem a nutno dodat, že Gordon moc práce neměl. Na branku nevyslal soupeř žádnou střelu, všechny nebezpečné centry či přihrávky do vápna jistil. Kdyby se více dostal do hry, mohl by určitě usilovat o lepší známku.

CALVIN MILLER (8 z 10)

Teprve devatenáctiletý mladík letos proti Kilmarnocku již naskočil v utkání Betfred Cupu, již tehdy podal dobrý výkon. Dnes byl ještě lepší, byl na Tierneyho levé straně velmi aktivní často podporoval ofenzivní hru týmu. Své si odvedl i v obranné fázi, z našeho pohledu jeden z nejlepších hráčů na hřišti. Krátce po Forrestově gólu se blýskl i střelou z ostrého úhlu, která bohužel těsně minula zadní tyč.

KIERAN TIERNEY (7 Z 10)

Stabilní článek defenzívy Celticu, tentokrát při přeskládání zadních řad jej Brendan Rodgers postavil vedle Ajera na pozici centrbeka. A Tierney odvedl klasicky dobrou práci vzadu, solidně podporoval také útok. Stejně jako v posledním zápase s Killies pálil také na branku, ale tentokrát neskóroval. V obraně měl udělal pár chybiček, většinou je však ihned dokázal odčinit.

KRISTOFFER AJER (8 Z 10)

Tenhle norský mladík se musí fanouškům líbit stále víc a víc. Poprvé letos zazářil proti Lyonu, dostal prostor i v domácím duelu s Rosenborgem, také v Betfred Cupu proti Kilmarnocku. A i tentokrát potvrdil, že z něj roste skvělý hráč. Pokud ovšem již není. S přehledem pokryl centry do vápna, nepustil žádný útok za svá záda a největší měrou se podílel na tom, že Craig Gordon prakticky neměl žádnou práci. Jeho výkony musí Rodgerse při marodce v obraně velmi těšit.

TONY RALSTON (6,5 Z 10)

V úvodu zápasu byl Ralston trochu nejistý, časem se otrkal a i on zavřel bránu k brance Gordona, byť po jeho straně vedli domácí nejvíce útoků. Stejně jako Miller na druhé straně se snažil po křídle tvořit šance pro hráče v šestnáctce. Jen škoda, že Millerův přetažený centr na zadní tyč nezkusil zakončit na branku, ale hledal některého ze spoluhráčů.

SCOTT BROWN (7 Z 10)

Brown je prostě záruka a ačkoliv se třeba v zápase nedostává moc do hry, pro spoluhráče je jistotou. I tentokrát si v defenzívě odvedl svoje, častokrát se skvěle vracel stínujíc rozběhnutého soupeře. V soubojích důrazný, dokázal ve správný čas přerušit rychlý kontr domácích, několikrát tak založil i útok Celticu. V zápase pak vynikly dvě chvíle – zakončení po rohovém kopu, také skvělý pas na Griffithse. Ani jeden moment gólem bohužel neskončil.

STUART ARMSTRONG (7,5 Z 10)

Podruhé během pár dnů udělal fanouškům Celticu radost. Po podpisu nové smlouvy i svým výkonem. Výborně podporoval defenzivní hru, často skvěle zastavil útok domácích. Na druhou stranu vytrvale podporoval útok, dokázal rozdat dobré přihrávky a nebál se hry s míčem. Jedno z nejlepších utkání v sezóně, na kterém se dá stavět do dalších zápasů. Že by na vině uklidnění po podpisu smlouvy?

TOM ROGIC (8,5 Z 10)

Za nás nejlepší hráč na hřišti. Založil dvě gólové akce, byl rozhodně největším nebezpečím. Každý kontakt s míčem se snažil řešit směrem do ofenzívy. První gól vymyslel pro Forresta perfektním náběhem do vápna, stažením soupeřů na sebe a předáním míče do stoprocentní gólovky. Druhá gólová asistence mířila původně na Griffithse, po faulu na něm se ale otevřel prostor McGregorovi. Menší kaňkou je závěr utkání, kdy se po ztrátě míče nesnažil situaci napravit a v jednom případě z toho vznikl rychlý a nebezpečný útok.

CALLUM MCGREGOR (7,5 Z 10)

Nebyl vidět tak jako v jiných zápasech, méně se dostával do kombinací i hry. Když se však setkal s míčem, aktivně řešil situaci ofenzivním řešením. Bodové ohodnocení velmi zvyšuje hladnokrevné zakončení gólové situace, kdy branka na 2:0 definitivně vnesla klid na kopačky hráčů. Velmi důležitý moment ve chvíli, kdy Kilmarnock zvýšil aktivitu.

kundai benyu (7 z 10)

Vytáhlý mladíček potvrdil potenciál. Vidět byl hlavně v první půli, hodně se dostával do hry, hlavně při hře po levém křídle. Neztrácel míče, dokázal se uvolnit, udělat prostor pro své spoluhráče. Své si odvedl i v defenzivní činnosti. Nechyboval, postupem času však vypadl ze hry a nakonec byl střídán Lustigem. Budoucnost má před sebou.

JAMES FORREST (7,5 Z 10)

Klasicky působil velmi energicky, hýřil pohybem, aktivitou. A hlavně dokázal hledat volný prostor ve vápně. Z jedné takové situace si jej našla přihrávka Toma Rogice, kterou pohotově a přesně usměrnil k tyči, krásnou ránou po zemi. Odvedl svůj standard, když i v dalších několika situacích zkoušel projít do střelecké pozice. Druhý gól však již nedal.

LEIGH GRIFFITHS (6,5 Z 10)

Měl poměrně málo času cokoliv vymyslet, ale vidět byl a odvedl za oněch 20 minut, které na trávníku strávil, výborný výkon. Potvrdil svou formu, každá akce, která přes něj šla, nesla pro domácí nepříjemnosti. U druhé branky se mohl do koncovky dostat on, ale byl faulován. Těžil z toho McGregor.

NIR BITTON (5,5 Z 10)

Izraelský zadák strávil na hřišti 20 minut a moc se do hry nedostal. Bohužel ani při největší šanci domácích, kdy po rohovém kopu nechal u sebe volný prostor a naštěstí střela Bittonem nepokrytého hráče skončila vedle.

 

Začít konverzaci

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.