Rogicovy gólové nahrávky přinesly Celticu další výhru

Brendan Rodgers pro třetí ligové utkání sezóny nechal odpočívat některé stabilní členy základního kádru, ať už Leighe Griffithse, tak i Scotta Sinclaira, Mikaela Lustiga či lepšícího se Oliviera Ntchama. Šanci dostali mladí hráči a Bhoys vyrukovali proti Kilmarnocku, na jeho půdě, s výraznou podporou diváků v zádech i s čerstvou vzpomínkou na drtivou výhru 5:0 z jedenáct dní starého duelu Betfred Cupu.

Již v šesté minutě pak setrvalý tlak hostů, kteří nastoupili kompletně v zelených barvách, přinesl šanci pro Jamese Forresta, jeho pokus zpoza vápna ale minul branku. V domácích barvách dvakrát v úvodní čtvrthodině zahrozil Kris Boyd, ale ani jeden jeho průnik neskončil střelou na branku Craiga Gordona. Naopak Tom Rogic se v 17. minutě uvolnit dokázal a z hranice velkého vápna vystřelit, MacDonald však s jeho pokusem mířícím do středu brány neměl žádný problém.

O dvě minuty později se z levé strany uvolnil Kundai Benyu a vytáhlý mladíček se dostal i ke střele, znovu však balón mířil do středu brány a MacDonald neměl větší problémy. Kousat ale začali domácí a několikrát se snášel do vápna Celticu nepříjemný centr, se kterým si však zadáci skotského mistra poradili, ať už to byl Ralston, či později Ajer.

Gól do šatny vnesl klid na kopačky

V dalších minutách to byl opět Celtic, kdo diktoval tempo hry. A ve 30. minutě nejprve Armstrong vybojoval roh, aby ho pak sám posadil na hlavu Brownovi. Jeho pokus ale minul branku Kilmarnocku. Na dlouhé minuty to však bylo v typicky ostrovních, velmi nevlídném počasí vše. Vzruch z dlouhotrvající územní převahy Celticu přinesl až průnik Millera po levé straně a přetažený centr na zadní tyč, kde Ralston místo zakončení zkoušel ještě poslat přihrávku před branku, bohužel neúspěšně.

Celtic se ale nakonec do poločasu ještě dočkal. Vše začalo od Tierneyho, který pokryl akci domácích. Hráči Celticu si pak mnohokrát vyměnili míč, aby Tom Rogic po drzém průniku do vápna předal krásně JAMESI FORRESTOVI, který lehce po zemi poslal míč k tyči – 1:0! O chvíli později se znovu prosadil po levé straně Miller a opět došlo k prudkému pasu do vápna. Míč ale jen nebezpečně prošel napříč malým vápnem. I domácí ale hrozili, Kris Boyd dostal v závěru půle dobrý míč do vápna. Jenže Kristoffer Ajer potvrdil své kvality a navázal na velmi jistý výkon z celého dosavadního průběhu utkání, Boydovi prostě míč sebral.

Do druhé půle naskočil Celtic ve stejném složení jako do té první a v 53. minutě se po levé straně prohnal Miller. Jeho centr skončil na ruce bránícího hráče. Rozhodčí však nepískal penaltu, ovšem Millerův ofsajd, který se však, dle opakovaných záběrů, nekonal. Celtic měl i nadále více ze hry a v 58. minutě se tlačil do vápna z levé strany Armstrong, fauloval ho však O’Donnell, který vzápětí viděl žlutou kartu.

další rogicova gólová přihrávka

Nebezpečí ale pořád hrozilo i od domácích V 63. minutě ojediněle chyboval Tierney a Thomas se ihned tlačil do vápna, sám Tierney však chybu napravil a odehrál míč aspoň na roh. Z něj pak Killies nic nevytěžili. Sám Tierney se pak zapojil i do ofenzívy, jak u něj bývá zvykem. Ale jeho rána z nějakých 25 metrů skončila pouze u brankáře MacDonalda. Obrovskou šanci si pak Celtic vypracoval v 68. minutě, kdy Miller rozehrál rychlou kombinaci, sám se pak dostal na její konec, ale rána mladému obránci Bhoys nesedla a MacDonald stačil zasáhnout a udržet svůj tým ve hře o body.

V 70. minutě pak poslal Rodgers do hry nové síly, místo střelce doposud jediné branky Forresta přišel Griffiths a Tierneyho nahradil Bitton. Blízko vyrovnání pak byli domácí, kteří se dostali k výhodě rohového kopu a po jeho exekuci se protlačil k míči Brophy, z voleje vypálil, ale těsně minul Gordonovu branku! Chvíli poté skončil zápas pro Benyua, kterého nahradil Lustig.

V závěru zápasu domácí zvýšili tempo a velkou šanci pro Kilmarnock vybojoval Adam Frizzell, který po letmém kontaktu s Rogicem vystřihl ukázkově nafilmovaný pád. Sudí mu však hereckou vložku zbaštil a domácí zahrávali přímý kop, rána však mířila mimo branku. Chybu v rozehrávce pak napravil Brown, Celtic však riskoval výsledek, když hráči přestali dohrávat souboje a vracet se po ztrátě míče. Množily se také chyby v rozehrávce.

V 85. minutě vnesl trochu pozitivních věcí do hry Armstrong, který se rozeběhl středem a nakonec jej zastavil až McKenzie, jen za cenu karetního faulu. K přímému kopu se dle očekávání postavil Griffiths, tentokrát však trefil jen zeď. V 88. minutě se do brejku tlačil Boyd, naštěstí sudí posoudil hraniční situaci jako ofsajd. A pak přišlo rozhodnutí. Rogic znovu prošel středem hřiště, posunul míč na Griffithse, který byl v klíčové chvíli přidržen. Jenže z druhé vlny se k míči dostal Callum MCGREGOR, pro kterého nebyl problém dostat míč za záda MacDonalda – 2:0!

Rodgersovi pak zatrnulo v 91. minutě, kdy se chytl za kotník ve vlastním vápně Bitton. Případné zranění dalšího defenzivního hráče by pro Celtic znamenalo velké komplikace. Více se toho v zápase již nestalo, Celtic tak opět vyhrál a prodloužil svou sérii neporazitelnosti ve skotských soutěžích. Zároveň zůstal stoprocentní v ligové tabulce a mohl čekat na výsledky svých soupeřů.

Začít konverzaci

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.