Celtic sice v Astaně prohrál, ale do Ligy mistrů postoupil

Nešťastné utkání odehrál Celtic v odvetě play-off Ligy mistrů, ale domácí výhra 5:0 byla nakonec bonusem, který mohl nechat fanoušky skotského týmu chladnými. A to i přesto, že se kazachstánský mistr dostal v průběhu druhé půle do vedení 4:1. Na postup však i za tohoto stavu musel nastřílet další tři branky, a to během posledních dvaceti minut. To se nestalo, naopak Celtic korigoval výsledek do přijatelné podoby. Znovu si tak zahraje základní skupiny Ligy mistrů.

Rodgers je pořád nucen lepit defenzivní řadu, která se rozpadla vinou několika zraněných. V Astaně tak dostala prostor stoperská dvojice Ajer – Bitton, jinak šla do hry poměrně očekávaná parta s Griffithsem na hrotu. Řízení zápasu se ujal český sudí Pavel Královec a nečekala ho příliš lehká práce.

krásná trefa sinclaira

Začátek zápasu mohl fanoušky Celticu ukolébat v myšlenkách, že duel v Astaně bude jen pouhou formalitou. Bhoys měli více času míč na kopačkách, v sedmé minutě pak Tierneyho centr našel hlavu Forresta. Jeho zakončení ale pokryl brankář Erič, který dostal v bráně přednost před Mokinem. Ten v prvním utkání totiž inkasoval pětkrát.

V 16. minutě měl obrovskou šanci Scott Sinclair, jeho zakončení však v brance neskončilo. A poté začali stále častěji hrozit i domácí. V 19. minutě Kabananga ještě nechal vyniknout Gordona, poté ho v další akci odzbrojil Ajer. A právě norský zadák se stal smolařem prvního gólového momentu. Z křídelního prostoru centroval do vápna Šomko, pas zkoušel právě Ajer zablokovat, ke vší smůle si však míč srazil do sítě – 1:0. Pět minut na to znovu Šomko hledal Kabanangu, ten se však k míči nedostal.

A pak uspěl Celtic. SCOTT SINCLAIR převzal míč mimo vápno a poslal ho krásnou technickou ránou na zadní tyč do branky – 1:1! Domácí v té chvíli potřebovali k postupu vstřelit ještě šest branek. Jenže závěr poločasu již naznačil, že Astana je odhodlaná se o postup porvat. Gordon však Aničiče fantasticky vychytal, podobně naložil brankář Celticu i s ránou Twumasiho. A když v nastaveném čase minul Mužikov, šlo se do šaten za stavu 1:1.

drtivý vstup astany do druhé půle zázrak nepřinesl

Jenže úvod druhé půle byl doslova hororový a fanoušci Celticu potýkající se s nervovými problémy museli být u vytržení. Hned ve 47. minutě se totiž prosadil Mužikov, o dvě minuty později zvýšil již na 3:1 Twumasi. Ale i tak, stále potřebovala Astana vstřelit ještě čtyři góly. Nic jednoduchého. Mužikovovu ránu pak vychytal Gordon, Twumasi pro změnu minul branku zcela. Rodgers na vývoj reagoval dvojím střídáním, když poslal do hry Rogice s Ralstonem a stáhl McGregora a Forresta, pár minut na to vystřídal Armstrong Sinclaira.

Hra se uklidnila a šance zase začal mít i Celtic, Griffithsův centr hledající Armstronga však zůstal pokryt obrannou řadou Astany. A pak přišla další rána. Twumasi prošel po pravé straně a v zakončení našel z ostrého úhlu skulinku u tyčky Gordonovy branky – 4:1! Domácím i s nastavením scházelo na zázračný zvrat ještě nějakých 25 minut, naštěstí však Gordon již neinkasoval.

Naopak Erič musel brzo krotit Griffithsovu střelu, aby v 79. minutě přišlo definitivní uklidnění. Do zakončení se dostal OLIVIER NTCHAM, který nekompromisně poslal míč do sítě. A tečku za zápasem ještě udělal Griffiths, který přízemní ránou trefil k tyči a stanovil konečný stav 3:4. Celtic tak znovu postupuje do skupiny Ligy mistrů a bude netrpělivě vyhlížet los.

Začít konverzaci

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.