Celtic inkasoval tvrdou fotbalovou školu od PSG

Těžký pohled na realitu fotbalového bytí. Nebo jen prostě přímá konfrontace s aktuálně nejlepším týmem Evropy? Paris St. Germain na Celtic Parku předvedlo své kvality, s lehkostí dokráčelo k vítězství a potvrdilo roli favorita. Ale… Zápas rozhodla divná první půle, ve které Celtic působil až nezvykle bázlivě, v mnoha soubojích s přehnaným respektem. I Brown nedokázal přitvrdit. Samozřejmě pořád řešíme výkon týmu proti PSG. Celku, jehož hodnota je úplně někde jinde než v případě skotského mistra. Konečný účet byl nakonec až moc krutý.

Kontroverzní souboj a Neymarův gól

Celtic opravdu dlouhé minuty jakoby jen matně sekundoval francouzskému týmu. Ten se vrhl od samotného výkopu do útoku, jenže přímé ohrožení Gordonovy branky se nekonalo. Naopak to byl Ntcham, kdo byl tím premiérovým střílejícím hráčem utkání. Rána zpoza vápna však jen minula branku. V té době Celtic pomalu vystrkoval růžky, jenže poprvé se do sítě trefili hosté. V 15. minutě dostal Cavani přesný míč z křídla, zakončil, ale radost byla předčasná. Správně máván ofsajd a gólová oslava PSG se o pár minutek ještě odložila.

V 19. minutě se rozeběhl Sinclair, předal míč doprava na Griffithse a následně byl povalen na trávník. Griffiths tak neměl komu, přišel o balón a hosté z rychlého kontru skórovali. Stěžejní moment vymyslel Rabiot, který poslal balón za obranu, hlavně ale do běhu Neymarovi. A hvězdný forvard se s tím nemazal, potáhl, po třech krocích se natlačil do středu a poté pod břevno nedal Gordonovi žádnou šanci.

TVRDÝ DIREKT PŘED KONCEM PŮLE

Celtic se snažil nepodlehnout situaci a prim hrál hlavně Roberts, který na pravé straně dělal PSG obrovské problémy. Po jednom z jeho průniků byl faulován a k přímáku se postavil Leigh Griffiths. Jeho tvrdá bomba pak mířila pod břevno, ale jediný odchovanec v kádru PSG, brankář Aréola, konečkami prstů vytlačil míč na břevno. Ve 28. minutě znovu ukázali svou obrovskou kvalitu hosté. Jakmile Ntcham přišel o míč, následoval rychlý sled přihrávek a hlavně vznikla obrovská šance pro Cavaniho. Ten dostal pas do vápna, forvard hostů měl čas si balón připravit na střelu, ale nepochopitelně volil ještě přihrávku do strany. Tam však dobíhal pouze bránící se hráč, který odehrál míč do bezpečí.

O chvíli později již ale zahrozilo. Přetažený centr do vápna skončil u Neymara, který hledal Cavaniho. Ten ale v koncovce míč minul, což se nakonec ukázalo jako to nejhorší, co mohlo Celtic potkat. Balón totiž propadl k Mbappému, který měl zcela odkrytou bránu. A nezaváhal – 0:2! Hned vzápětí mohl hrozit i Dani Alves, ale ve skluzu dojel s míčem až do autu. Hosté se ale dočkali ještě jednou. Ve 39. minutě následoval centr zleva a Šimunovič naprosto nepochopitelně stáhl Cavaniho na zem. Penalta. S ní si Cavani hravě poradil a vymetl šibenici Gordonovy branky.

Zlepšit náladu v Celtic Parku mohl před poločasem Sinclair, který protančil s balónem na noze až do zakončení. Jeho bombu ale Aréola vyrazil na roh.

zlepšený výkon korekci skóre nepřinesl

Celtic se do druhé půle vrhl s energií a vervou, odhodil velkou část své bázlivosti a opět se ocitl blízko gólu. Po Tierneyho centru se sám před brankou ocitl v zakončení Griffiths, ale místo razantního zakončení nohou volil hlavičku, která byla naprosto nepovedená. V 53. minutě předvedl Ralston ukázkový sprint, prošel s míčem až do vápna, ale zakončit proti hráčské přesile soupeře již nedokázal.

Celtic ale byl aktivnější a často se tlačil do vápna, hlavně Sinclair mohl v 64. minutě z ostrého úhlu prostřelit Aréolu, ten ale vyrazil míč na roh. Pak dvakrát pálili hosté, a to Mbappé a Neymar, v obou případech trefili jen bránícího hráče. Přesto se nakonec hostující celek dvakrát dočkal.

HOŘKÝ ZÁVĚR PRO CELTIC FC

Poslední minuty zápasu tak nějak dokreslily celé utkání. To už bylo samozřejmě jasné, že hosté povezou tři body. Domácí přesto zkoušeli nějakým způsobem aspoň skórovat, takže i PSG mělo ve druhé půli více práce se svým soupeřem. Jenže v 83. minutě přišel další gól. Po pravé straně prošel do vápna Draxler, který se dostal k brankové čáře a poslal prudký centr před branku. Tam ale trefil Mikaela Lustiga, od kterého se balón odrazil do branky.

O chvíli později přišla vydařená fotbalová akce v podání dvojice Kurzawa – Cavani. Prvně jmenovaný poslal dlouhý pas na zadní tyč, na který musel Cavani naskočit hlavičkou v podobě rybičky. A forvard PSG trefil fantasticky k tyčce. Korigovat stav ještě toužil Rogic, jeho však Aréola vychytal. A víc už toho zápas nenabídl.

CELTIC FC – PARIS ST. GERMAIN 0:5

Podrobnosti

Datum Čas

Začít konverzaci

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.