Dembelé trefil výhru proti Spartě

Poslední přípravné utkání během soustředění v Rakousků absolvoval Celtic s pražskou Spartou. V poslední době vydatně posilující letenský klub se tak po Bohemce stal druhým českým soupeřem v přípravě. A hlavně v druhém poločase potvrdil svůj potenciál. Z výhry se však nakonec radoval Celtic. Brendan Rodgers se opět snažil najít řešení do Jerevanu, kde se bude muset vypořádat bez opor v obraně. Boyata a Lustig totiž prošli v osmifinále mistrovství světa dál.

Do branky se od úvodu postavil Gordon a poprvé v přípravě se na place objevil Moussa Dembelé. A v prvním poločase byl hlavní postavou, z několika obrovských šancí ale vytěžil jen jeden gól. Ten byl nakonec vítězný.

 1. poločas: Aktivní Forrest a rychlonohý Dembelé

Rodgers tentokrát poskládat zadní kvartet ze středových obránců Ajera a Šimunoviče, kteří se doposud v obraně dobře doplňovali. Na pravé straně pak dostalo prostor mládí v podobě Jacka Hendryho a chybět nemohl samozřejmě Kieran Tierney. Obraně Sparty dělal celé utkání problémy James Forrest, který byl jednoznačně nejfaulovanějším hráčem utkání. Již ve čtvrté minutě byl poprvé nedovoleně zadržen, přímý kop z kraje šestnáctky ale Celtic nezužitkoval.

O chvíli později se dostal ke střele Édouard, ale jeho pokus zablokovali obránci Sparty. A v deváté minutě završil úvodní tlak Celticu Tierney, který prchl po levé straně, ale jeho tvrdá bomba skončila pouze mimo branku. V patnácté minutě zahrozil Tierney znovu, ale i tentokrát jeho pokus skončil vedle tyčky branky Sparty. A pak se již skóre měnilo. Setrvalý tlak završil trefou Dembelé, který dostal dobrý balón od Forresta, odtlačil si obránce a pak prudkou ránou překonal gólmana – 1:0!

Až na začátku 22. minuty zahrozila i Sparta, ale přímý kop v podání Stancia pokryl jistý Gordon. Na druhé straně pak naskočil na centr Šimunovič, tvrdou hlavičku ale chytil Nita. Ve 37. minutě mohlo být vyrovnáno. Srđan Plavšić se dostal do zakončení a Scott Brown musel zachraňovat skóre téměř na brankové čáře. A pak přišly obrovské šance Dembelého, který neustále zabíhal za obranu. Další dva brejky ale bohužel využít nedokázal. Nejprve minul, pak jej skvěle vychytal Nita.

2. POLOČAS: LEPŠÍ SPARTA SROVNAT NEDOKÁZALA

Ve druhé půli vyběhla na hřiště zcela jiná pražská Sparta. Sestavou ani tak ne, jako spíš výkonem. Hřiště opustili v poločase dva důležití aktéři toho úvodního, tedy Dembelé i Štětina, kterému francouzský forvard Celticu neustále prchal. Místo Dembelého dostal prostor mladíček Ewan Henderson a proti Costovi, který dokázal přitvrdit hru v defenzívě, moc úspěchů neslavil.

Vůbec to byla Sparta, kdo postupem času převzal iniciativu. Byť na větší šance se dlouho čekalo, jakoby si oba celky nechávaly v poměrně teplém počasí v Rohrbachu síly na závěrečnou půlhodinu. A pak začala hrozit hlavně Sparta. Plavšićovu ránu Gordon vytěsnil, stejný souboj obou hráčů skončil o tři minuty později prakticky totožným výsledkem – Gordon opět lapil. Oba trenéři následně provedli několik změn v sestavě, na straně Celticu došlo na vystřídání brankářů (Hazard za Gordona) a také na jednu změnu v poli. Místo Ntchama přišel další mladík, Regan Hendry.

Sparta půjčovala míč Celticu minimálně, na druhou stranu se do bezprostředního ohrožení Hazardovy branky moc nedostávala. Největší příležitost si pak vypracoval Stanciu, který nádherně trefil plachtící míč z halfvoleje a v hledišti velmi dobře zaplněného stadionu to zahučelo. Míč trefil tyčku Hazardovy branky, který by jinak byl na tuto parádní ránu jinak bezmocný. To však bylo vše. Na druhé straně ještě měl možnost skotský mistr, když po faulu na Forresta zahrával přímý kop. Nepřesný pokus ale nic nezměnil na vítězství Celticu v poměru 1:0.

Celtic FC

# Hráč Post MIN GOA ASI YC RC
1GORDON Craig 65Brankář640000
4HENDRY JackObránce900000
35AJER KristofferObránce900000
5ŠIMUNOVIČ JozoObránce900000
63TIERNEY KieranObránce900000
8BROWN ScottZáložník900010
21NTCHAM Jules Olivier Záložník640000
42MCGREGOR CallumZáložník900000
49FORREST JamesZáložník900100
10DEMBELÉ Moussa 54Útočník451000
22ÉDOUARD Odsonne 55Útočník790000
54HENDERSON Ewan 10Záložník450000
Regan HENDRY 21Záložník260000
65HAZARD Conor 1Brankář260000
55MCINROY Kerr 22Obránce110000

Začít konverzaci

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.