Předvedli jsme skvělý výkon, liboval si Brendan RODGERS

Když po patnácti minutách hry inkasoval Celtic v domácím prostředí z kopačky Melinga gól na 0:1, určitě fanouškům Celticu zatrnulo. Bhoys poprvé v letošním ročníku Ligy mistrů povolili soupeři skórovat, ale zbraně nesložili. Naopak, po zbytek utkání byli hráči skotského mistra lepším týmem a ve druhém poločasu už hře dominovali. „Úvodních dvacet, pětadvacet minut jsme byli málo aktivní v napadání. Ale to je moje chyba. Potom jsme zvýšili pressing soupeře, pokrývali více prostoru a víc se tak dostávali do hry. Předvedli jsme skvělý výkon,“ nechal se po zápasu slyšet manažer Celticu BRENDAN RODGERS. Na tiskové konferenci pak samozřejmě věnoval část projevu i klíčovému muži zápasu, dvougólovému střelci Odsonnu Eduardovi.

Byli jsme fantastičtí, liboval si Brendan rodgers

Celtic musel do duelu vyrukovat bez dvou stabilních postav základního kádru, distancovaného Šimunoviče a zraněného Dembelého. Po návratu ze světového šampionátu se tak objevil poprvé na soupisce i Cristian Gamboa. Jediný úsek zápasu, se kterým pak nebyl Rodgers spokojen, byl samotný začátek duelu. „Úvodních dvacet, pětadvacet minut jsme byli málo aktivní v napadání. Nebyl jsem spokojený, ale to byla moje chyba. Poté jsme hru přizpůsobili, byli jsme aktivnější. Zvýšili jsme pressing soupeře, pokrývali více prostoru a víc se tak dostávali do hry. Těch zbývajících dvacet minut prvního poločasu a následně druhý poločas, to musím říci, že jsme byli fantastičtí,“ neskrýval spokojenost manažer týmu.

V loňské sezóně se přitom Celtic a Rosenborg střetly v předkole Ligy mistrů také. I tehdy se hrál první zápas na Celtic Parku, ale skončil bez branek. „Vloni jsem tu seděl na tiskovce za stavu 0:0 a byl jsem s výsledkem spokojený, protože jsem cítil, že jsme v utkání nebyli lepší. Dnes jsem tu před vámi novináři v mnohem lepší náladě. A to s myšlenkami na to, že jsme hráli opravdu dobře. Navíc máme náskok dvou branek do odvety. I tak nás ale čeká v Trondheimu velmi těžké utkání,“ varoval manažer. V minulém ročníku Ligy mistrů však po domácí remíze 0:0 měl Celtic těžší úlohu. Zápas v Norsku ale zvládl výborně a James Forrest trefil krásnou brankou postup.

Tentokrát se ale Celtic musel vypořádat s nepříjemným tlakem už v prvním duelu. A to za stavu 0:1 na své půdě. „Vysoce vyspělá mentalita a obrovská vnitřní morálka, tím tento tým disponuje. Zvládl velmi složitou situaci, ačkoliv prohrával, otočil výsledek a předvedl velmi dobrý výkon. Výhra 3:1 přitom mohla být ještě vyšší. Jakmile se začnete více zabojovat do soubojů o každý míč, tak se dostáváte zákonitě více do hry. Ta je pak kvalitnější. Dali jsme tři velmi dobré branky, nakonec jich mohlo být ještě více,“ liboval si Rodgers.

Rodgers: Edouard má vlastnosti světového TOP hráče

Klíčovou postavou zápasu byl Odsonne Edouard. Francouzský talent, který se v létě stal rekordním přestupem v historii skotské kopané, září. A Rosenborg nakonec sestřelil dvěma góly. „Odsonne je světový hráč. Dokazuje to od prvního momentu, kdy se na Celtic Parku objevil. Slyšel jsem, že ten první gól byl jednoduchý. Opravdu? Podívejte se na video. Skvělým pohybem si ten prostor udělal, došel si pro tu přihrávku,“ chválil Rodgers Edouarda.

Ten pak vstřelil ještě jednu branku, na 3:1. Po krásném uvolnění od Forresta. Znovu by se zdálo, že cesta ke skórování byla snadná. Rodgers to odmítá. „Skvěle načasoval náběh za obranu. Prostě toho obránce dostal úplně mimo hru. A pak, známkou opravdu špičkových střelců je to, jak si poradí s jasnou pozicí. Při zakončení předvedl totální chladnokrevnost a klid,“ dodal Rodgers.

 

Začít konverzaci

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.