Manchester United U20 vs. Celtic FC U20

1 - 3
Konečný výsledek

Výsledky

Klub1. POLGÓL
Manchester United U2001
Celtic FC U2003

Podrobnosti

Datum Čas Liga Sezóna
21.7.2018 18:30 SuperCupNI Challenge Match 2018/2019

Reportáž

V severoirském Belfastu se v rámci vyzívacího utkání slavného mládežnického turnaje Super Cup NI střetly týmy do 19 let klubů Celticu FC a Manchesteru United. V zajímavém a kvalitním zápase byli v úvodní fázi utkání lepší mládežnici skotského týmu, dostávali se do šancí, ale bez úspěchu. A to hned v začátku zápasu trefil Robertson břevno branky Manchesteru. V 11. minutě dal poprvé o sobě vědět Euan Henderson, anglický tým ještě uhájil čisté konto.

Celtic neskóroval ani po šanci Aitchisona, a když ve 24. minutě neuspěl ani Savoury, hra se pomalu začala vyrovnávat. Ve 33. minutě pak vytáhl fantastický  zákrok Mullen, když soupeř dostal míč do vápna a nebezpečně zakončit. Skvělou hlavičku k tyči však světovým zákrokem vyrazil Mullen na roh. United pak ještě trefili i tyč, ale to bylo v první půli vše.

Do té druhé vstoupil Manchester aktivně a v 52. minutě otevřel skóre. Ethan Laird vběhl do vápna, načež přesnou ránou na přední tyč nedal Mullenovi šanci. Jenže to bylo ze strany anglického celku vše a jak se říká, závěr patří mistrům. V 75. minutě ve vápně posunul Euan Henderson míč na Tommyho Caffreyho, který technickou střelou srovnal. O dvě minuty později vrátili Bhoys výkop brankáře Manchesteru přímo na nohu Euana Hendersona a ten potrestal špatnou rozehrávku vítězným gólem.

Ačkoliv se United snažili ještě zvrátit zápas, jenže přišel kontr Celticu a na jeho konci byl znovu Henderson. V obrovské šanci již pohodlně nasměroval míč za záda brankáře Manchesteru. Celtic vyhrál 3:1 a získal pohár pro vítěze utkání.

Hřiště

Coleraine Showgrounds
7 Ballycastle Rd, Coleraine BT52 2DY, Velká Británie