Co zápas dal: Naismithův blikanec i Griffithsova pusa fanynce

Celtic ve druhém kole podlehl Hearts 1:0. V Edinburghu doplatil na nedůraznost v zakončení. A naopak si neporadil s přehnanou tvrdostí soupeře, což ovšem se dá říci i o rozhodčích. Naismithovo nakopnutí zraněného Hayese či Laffertyho skluz na Lustiga byly zákroky klidně i na červenou kartu. Přímo Naismith, který v minulosti strávil pět let v dresu Rangers, může sice poskytovat prostředky na charitu i být ambasadorem skotské nadace pro dyslexii, způsob hry proti Bhoys však byl na hranici fair-play. A v uvedeném momentu daleko za ní.

Laffertyho ostrý vstup do zápasu

Autorem jediné branky utkání se stal domácí Kyle Lafferty. Severní Ir však mohl již v osmé minutě zamířit do sprch. Ve čtvrté minutě ostře zajel do Scotta Browna, o chvíli později pak skluzem na kotníky sestřelil Mikaela Lustiga. Jestliže v prvním momentu ještě tedy sudí Beaton hodně benevolentně nechal faul bez karetního ocenění, ve druhém s přivřením obou očí nakonec vytáhl z kapsičky žlutou kartu. Samozřejmě už tento moment vyvolal řadu emocí, i po utkání…

Naismithovo kopnutí do ležícího zraněného Hayese

Dobře, jestliže Laffertyho nevyloučení by si rozhodčí obhájil, těžko už je pochopitelné akceptování zákeřnosti Stevena Naismitha. Toho v souboji tělo na tělo fauloval Hayes, který se pak při nekontrolovaném pádu a nárazu hlavou do spoluhráče zranil. Reakce hráče Hearts? Surové nakopnutí bezvládného Hayese do slabin a následné urážky. Jestliže hlavní rozhodčí Beaton situaci dejme tomu neviděl přesně, tak postranní sudí ji měl jako na dlani. Hayes byl několik minut ošetřován, ovšem zákeřnost Naismithe se obešla naprosto nepochopitelně bez trestu. Je otázkou, zda najde odvahu dodatečně tuto zbabělost trestat i svaz. Ten v minulém týdnu například zpětně zrušil červenou kartu pro Morelose z Rangers. Teď by se hodilo zachovat si důstojnost a Naismithe dodatečně postavit mimo hru.

V živé paměti pak mají určitě fanoušci to, co předvedl v květnu ve vzájemném souboji Naismith proti Brownovi. I tehdy odešel ze souboje bez červené karty, znovu ale potvrdil, že férovost od tohoto odchovance Rangers těžko očekávat.

Fanynka Hearts se pustila do Griffithse, ten ji elegantně usadil

Chvíli před Naismithovým zákrokem na Hayese se bohužel zranil kapitán domácích Berra. Ten v defenzivní činnosti nejspíš špatně došlápl a náročný pohyb neustál zadní stehenní sval. Došlo na dlouhé ošetřování i střídání. Během toho ale Griffithsovu střelu vytlačil Zlámal na roh. A jakmile šel sám Griffiths rozehrávat, rozhodla se ho počastovat několika výkřiky hned z první řady tribuny domácí fanynka. Reakce Griffithse byla naprosto odzbrojující, byť docela chápeme, že onu slečnu či paní nakrkla ještě více.

Začít konverzaci

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.