Je návrat Patricka Robertse skutečností? Spekuluje se všude!

Je toho všude plno. Sám hráč Manchesteru City, který zářil v sestavě Celticu, si na Twitteru změnil fotku. Jak jinak, do barev skotského klubu. A rázem se rozjela akce „Jak je to s návratem na Celtic Park vážné?!“ Své přidal bulvární plátek Scottish Sun: „Patrick Roberts je připraven oznámit v Manchesteru City, že chce zpět do Celticu!“ Titulek jako blázen. Ale co je na něm pravdy? Oficiální zdroje mlčí. Roberts měl jít na hostování do Francie, ale z něj nejspíš sešlo. A příští hodiny asi teprve ukáží, kde je vlastně pravda.

Patrick Roberts v minulé sezóně pobláznil fanoušky Celticu, doslova si omotal příznivce Bhoys kolem prstu. O to smutnější bylo vnímání jeho návratu zpět do Manchesteru City, ze kterého ve skotském klubu hostoval.

City nechce o působení v celticu ani slyšet

Možný návrat zpět na Celtic Park ovšem má jedno velké „ALE“! Totiž, v Manchesteru o této variantě nechtějí ani slyšet. Argumentace, že chtějí Robertsovi umožnit sbírat více zkušeností, než jaké jsou možnosti v Celticu, je asi lichý. Celtic má totiž jistou účast v podzimní fázi evropských pohárů, ať už v Lize mistrů, či v Evropské lize. Jasně, třeba francouzská nejvyšší soutěž nabízí více kvalitních duelů než ta skotská, jenže nikde není zaručeno, že v Nice, které o Robertse mělo zájem, by mladý záložník stabilně hrál.

Francouzský klub totiž sehnal posilu z Monaca, Allana Saint-Maximina. Navíc přesně na herní místo, kde operuje Roberts. Zájem o mladíka měl i Southampton. Rodgersova pravá ruka Chris Davies se nedávno nijak nezdráhal říci věci tak, jak se mají:“Patrickův domov je tady… Víme to my, on… Jen jiný klub to nechce slyšet.“ Narážel tak na nezájem Manchesteru City pustit Robertse do Celticu. Hlavní a klíčový, dost možná jediný důvod je tedy nakonec prozaický. Peníze.

City blog: Roberts ví, kde chce hrát

Čtený server City Watch, motající se kolem dění v klubu Manchester City, tato slova prakticky potvrdil. A nezapomíná zmínit, že teď je klíčové jednání na úrovni hráče a klubu (tedy Manchesteru City) tak, aby došlo k co nejlepšímu rozhodnutí pro všechny strany. A jestli chce hrát Roberts v Southamptonu či v Celticu, to nemá smysl řešit. Všichni vědí, kde chce mladý záložník hrát. Na Celtic Parku.

kdy bude jasno?

Čas běží a zatímco v Anglii pořádně klubové dění ještě nezačalo, ve Skotsku už odstartovala nejvyšší soutěž, startuje i Ligový pohár. Celtic má za sebou čtyři pohárová utkání v kvalifikační části Ligy mistrů.

Je tedy jasné, že čas běží. A rozhodnutí by mělo padnout co nejdřív. Dočká se Celtic Park návratu své milované hvězdy?

Začít konverzaci

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.